Einde studie

METC Brabant dient op de hoogte te worden gebracht van het einde van het onderzoek. De studie is beëindigd als de laatste onderzoekshandeling bij de laatste proefpersoon heeft plaatsgevonden. Binnen 56 dagen (8 weken) na het einde van het onderzoek dient de METC Brabant dient hierover geïnformeerd te worden via het formulier einde studie (versie mei 2022).

Bij geneesmiddelenonderzoek moet u de einddatum van het onderzoek binnen 90 dagen melden bij de oordelende commissie (METC of CCMO). Het betreft dan de einddatum in Nederland. Bij multinationaal onderzoek kunnen de start- en einddatum voor het onderzoeksgedeelte buiten Nederland anders zijn. De beëindiging van een geneesmiddelenonderzoek dient tevens gemeld te worden door middel van het EudraCT formulier 'einde onderzoek'. 

De publicatie of het clinical studiereport dient uiterlijk één jaar na het beëindigen van het onderzoek ingediend te zijn via de mail bij METC Brabant.  

Bij een voortijdige beëindiging dient METC Brabant direct‚Äč op de hoogte te worden gesteld via de mail waarbij bovengenoemd formulier melding voortijdige beëindiging wordt toegezonden. Van belang is de redenen ten grondslag aan de voortijdige beëindiging duidelijk te beschrijven.